Сирники з домашнього сиру в духовці
26 Березня 12:08
7

Сирники з домашнього сиру в духовці – простий та смачний рецепт традиційних сирників на новий лад.
Сирники з домашнього сиру в духовці – традиційна та смачна страва української кухні. Вона надзвичайно смачна та поживна, а також універсальна, так як її можна споживати і як сніданок чи перекус, і як основну їжу, і як десерт.
Яка перевагу ви отримаєте, готуючи сирники з домашнього сиру в духовці ? Переваг є аж дві. Страви, приготовлені у духовці є набагато кориснішими ніж ті, котрі смажились на сковороді. І до того ж домашній сир – натуральний та корисний, багатий на кальцій та інші природні елементи.
Отож приступаємо до приготування сирників. Нам потрібна форма для запікання або силіконові порційні формочки за бажанням.
Необхідні інгредієнти :
- 600 г кисломолочного сиру
- 2 яйця
- 1 столова ложка борошна
- 80 г цукру
- 15 г ванільного цукру
- 1 -2 столові ложки борошна
Процес приготування сирників
У миску викласти кисломолочний сир і розтерти його через сито або порозминати виделкою. Має вийти більш однорідна консистенція. До розтертого домашнього сиру поступово вводимо інші інгредієнти – яйця, цукор, ванільний цукор, борошно. Цукру можна використати більше або менше – залежно від ваших уподобань. Замість борошна можна використати крохмаль або манку – тоді сирники будуть більш еластичними і триматимуть краще форму. Варіант з борошном є класичним традиційним варіантом, і сирники виходять більш пухкі та ніжні. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо. Якщо є необхідність можна скористатись блендером або міксером. Залишаємо масу, яка утворилась на 15-20 хвилин постояти щоб лишню вологу увібрало борошно, або ж крохмаль чи манка – якщо ви використовували їх.
Приступаємо до формування сирників.
Сирники формуємо у розмір маленьких кульок, після чого придавлюємо кульки зверхи. Таким чином у нас получиться традиційна форма сирників. Формувати сирники можна вологими руками, так буде простіше і швидше.
Випікання сирників.
Приступаємо до завершального етапу – випікання наших сирників. Перед тим як зложити сирники в духовку для запікання необхідно змастити сирники по всій поверхні розтопленим вершковим маслом. Можна використати і не розтоплене масло, але в такому випадку потрібно його зовсім небагато. Слід пам’ятати – у духовці масло розтопиться і якщо його буде занадто багато, то сирники можуть увібрати лишній жир.
Випікаємо сирники протягом 5-7 хвилин згідно температурного режиму вашої духовки. У стандартному варіанті це температура 180 градусів.
Перед подачею присипати пудрою, додати джем, сметану чи кисіль до смаку. Смачного!
Вам також може бути цікаво Шарлотка з яблуками без яєць і молока