31 Березня 2025


Notice: Trying to get property 'main' of non-object in /var/www/ukrainetoday.in.ua/wp-content/themes/ukr-today/inc/classes/class-weather.php on line 53

Notice: Trying to get property 'temp' of non-object in /var/www/ukrainetoday.in.ua/wp-content/themes/ukr-today/inc/classes/class-weather.php on line 53

USD 41.48

EUR 44.75

Сирники з домашнього сиру в духовці

26 Березня 12:08

7

Юлія Нефедова

Сирники з домашнього сиру в духовці / Фото Pexels

Сирники з домашнього сиру в духовці – простий та смачний рецепт традиційних сирників на новий лад.

Сирники з домашнього сиру в духовці – традиційна та смачна страва української кухні. Вона надзвичайно смачна та поживна, а також універсальна, так як її можна споживати і як сніданок чи перекус, і як основну їжу, і як десерт.

Яка перевагу ви отримаєте, готуючи сирники з домашнього сиру в духовці ? Переваг є аж дві. Страви, приготовлені у духовці є набагато кориснішими ніж ті, котрі смажились на сковороді. І до того ж домашній сир – натуральний та корисний, багатий на кальцій та інші природні елементи.

Отож приступаємо до приготування сирників. Нам потрібна форма для запікання або силіконові порційні формочки за бажанням.

Необхідні інгредієнти :

  • 600 г кисломолочного сиру
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка борошна
  • 80 г цукру
  • 15 г ванільного цукру
  • 1 -2 столові ложки борошна

Процес приготування сирників

У миску викласти кисломолочний сир і розтерти його через сито або порозминати виделкою. Має вийти більш однорідна консистенція. До розтертого домашнього сиру поступово вводимо інші інгредієнти – яйця, цукор, ванільний цукор, борошно. Цукру можна використати більше або менше – залежно від ваших уподобань. Замість борошна можна використати крохмаль або манку – тоді сирники будуть більш еластичними і триматимуть краще форму. Варіант з борошном є класичним традиційним варіантом, і сирники виходять більш пухкі та ніжні. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо. Якщо є необхідність можна скористатись блендером або міксером. Залишаємо масу, яка утворилась на 15-20 хвилин постояти щоб лишню вологу увібрало борошно, або ж крохмаль чи манка – якщо ви використовували їх.

Приступаємо до формування сирників.

Сирники формуємо у розмір маленьких кульок, після чого придавлюємо кульки зверхи. Таким чином у нас получиться традиційна форма сирників. Формувати сирники можна вологими руками, так буде простіше і швидше.

Випікання сирників.

Приступаємо до завершального етапу – випікання наших сирників. Перед тим як зложити сирники в духовку для запікання необхідно змастити сирники по всій поверхні розтопленим вершковим маслом. Можна використати і не розтоплене масло, але в такому випадку потрібно його зовсім небагато. Слід пам’ятати – у духовці масло розтопиться і якщо його буде занадто багато, то сирники можуть увібрати лишній жир.

Випікаємо сирники протягом 5-7 хвилин згідно температурного режиму вашої духовки. У стандартному варіанті це температура 180 градусів.

Перед подачею присипати пудрою, додати джем, сметану чи кисіль до смаку. Смачного!

Вам також може бути цікаво Шарлотка з яблуками без яєць і молока