22 Травня 2025

USD 41.44

EUR 46.91

Сирники з домашнього сиру в духовці

01.04.2025

30

Юлія Нефедова


Фото Pexels / Сирники з домашнього сиру в духовці

Сирники з домашнього сиру в духовці – простий та смачний рецепт традиційних сирників на новий лад.

Сирники з домашнього сиру в духовці – традиційна та смачна страва української кухні. Вона надзвичайно цікава та поживна, а також універсальна, так як її можна споживати і як сніданок чи перекус, і як основну їжу, і як десерт.

Яка перевагу ви отримаєте, готуючи сирники в духовці ? Переваг є аж дві. Все що ми приготуємо у духовці є набагато кориснішим ніж те, котре смажиться на сковороді. І до того ж домашній сир – натуральний та корисний, багатий на кальцій та інші природні елементи.

Отож приступаємо до приготування сирників. Нам потрібна форма для запікання або силіконові порційні формочки за бажанням.

Необхідні інгредієнти :

  • 600 г кисломолочного сиру
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка борошна
  • 80 г цукру
  • 15 г ванільного цукру
  • 1-2 столові ложки борошна

Процес приготування

У миску викласти кисломолочний сир і розтерти його через сито або порозминати виделкою. Має вийти більш однорідна консистенція. До однорідного домашнього сиру поступово вводимо інші інгредієнти – яйця, цукор, ванільний цукор, борошно.

Цукру можна використати більше або менше – залежно від ваших уподобань. Замість борошна можна використати крохмаль або манку – тоді сирники будуть більш еластичними і триматимуть краще форму.

Варіант з борошном є класичним традиційним варіантом, і сирники виходять більш пухкі та ніжні. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо. Якщо є необхідність можна скористатись блендером або міксером. Залишаємо масу, яка утворилась на 15-20 хвилин постояти щоб лишню вологу увібрало борошно, або ж крохмаль чи манка – якщо ви використовували їх.

Формування сирників

Сирники формуємо у розмір маленьких кульок, після чого придавлюємо кульки зверхи. Таким чином у нас получиться традиційна форма сирників. Формувати сирники можна вологими руками, так буде простіше і швидше.

Процес випікання

Приступаємо до завершального етапу – випікання наших сирників. Перед тим як зложити сирники в духовку для запікання необхідно змастити сирники по всій поверхні розтопленим вершковим маслом. Можна використати і не розтоплене масло, але в такому випадку потрібно його зовсім небагато. Слід пам’ятати – у духовці масло розтопиться і якщо його буде занадто багато, то сирники можуть увібрати лишній жир.

Випікаємо сирники протягом 5-7 хвилин згідно температурного режиму вашої духовки. У стандартному варіанті це температура 180 градусів.

Перед подачею присипати пудрою, додати джем, сметану чи кисіль до смаку. Смачного!

Вам також може бути цікаво Шарлотка з яблуками без яєць і молока