9 May 2025

USD 41.51

EUR 46.89

Шарлотка з яблуками – рецепт без яєць і молока

29.03.2025

55

Юлія Нефедова

Шарлотка з яблуками без яєць і молока / Фото Pexels

Шарлотка з яблуками. Простий рецепт пісної шарлотки без яєць і молока.

Шарлотка з яблуками – відомий десерт у всьому світі. Спробуйте простий рецепт пісної шарлотки без яєць і молока. Смачно та корисно. Цей рецепт яблучної шарлотки дуже легкий у приготуванні.

Пісні рецепти у період очікування Великодня є актуальними у нашому сьогоденні. Пропонуємо вашій увазі рецепт шарлотки з яблуками без яєць і молока. Цей пісний рецепт є простим і тому приготування яблучної шарлотки не займе багато часу.

Рецепт цієї шарлотки допоможе вам приготувати справді смачну страву для себе чи вашої сім’ї, яка відома у всьому світі та яка походить з французької кухні.

Для приготування яблучної шарлотки беремо круглу форму для випікання діаметром 24 см.

Необхідні інгредієнти :

  • 5-6 яблук ( орієнтовно 0,5 кг)
  • 400 г борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 160 г цукру
  • 350 г води
  • 100 г олії
  • 10 г ванільного цукру
  • дрібка солі

Спосіб приготування :

Спершу до борошна необхідно додати розпушувач, цукор, ванільний цукор, сіль, воду та олію. Після цього ці всі інгредієнти ретельно перемішати, для цього можна використовувати кухонний вінчик. Далі нам необхідно окремо помити, почистити та нарізати кубиком яблука.

Тепер ми яблука, які попередньо підготували, додаємо до тіста та все гарно вимішуємо. Після цього форму для випікання застелити пергаментом і туди вилити тісто. Випікати шарлотку при t 170°С до готовності приблизно 40-45 хвилин. Готову шарлотку присипати пудрою. Смакувати та насолоджуватись!

А для тих, хто не вживає цукру або просто є любителем меду є альтернативний варіант шарлотки з медом.

Яблучна медова шарлотка – пісний рецепт

Необхідні інгредієнти :

  • 400 г борошна
  • 500 г яблук
  • 100 г олії
  • 400 мл води
  • 10 г ванільного цукру ( за бажанням )
  • дрібка солі
  • 2-3 столові ложки меду
  • розпушувач для тіста ( 1 пакетик )

Для приготування шарлотки нам знадобиться кругла форма діаметром 24 см.

Змішуємо усі рідкі та тверді інгредієнти та гарно вимішуємо. Борошно, олію і воду додаємо спершу, вже потім вводимо розпушувач, сіль, ванільний цукор і мед. Хто цілком не вживає цукру, то можна використати ванілін або лише мед. Потім додаємо вже наперед підготовлені яблука – помиті, очищені та нарізані скибочками.

Випікаємо шарлотку при t 180 °С близько 50 хв. При випіканні також важливо який саме тип духовки у вас. І перевірити чи співпадає у вас температурний режим. Він дещо може відрізнятись.

Корисні поради при приготуванні шарлотки :

  • обирайте яблука твердих сортів
  • використовуйте мед для того, щоб надати шарлотці рум’яного відтінку, зважаючи на те, що немає яйця
  • використовуйте олію без запаху
  • беріть до уваги наскільки солодкий мед і регулюйте солодкість
  • ванільний цукор додавайте поступово, регулюючи його співвідношення з медом
  • перевірте температурний режим випічки вашої духовки

Легкого приготування та смачного результату!

Цікаві факти : Чому варто приготувати шарлотку саме з яблук? По-перше – це смачно, а по-друге через те, що яблука твердий фрукт, ваша шарлотка відмінно зберігатиме форму і начинка не розтікатиметься. І давайте не будемо забувати, що це неабияк корисно, адже яблука при запіканні не втрачають своїх корисних властивостей, і у деяких випадках навіть корисниші за свіжі яблука. Тому не зволікайте, пробуйте приготувати яблучну шарлотку і насолоджуватись її неймовірним смаком!

Інші цікаві рецепти – Сирники з домашнього сиру в духовці