Рецепт вишуканого і неймовірно смачного торта «Milchmädchen» або «Молочна дівчинка»
11.09.2021
59
Рецепт вишуканого і неймовірно смачного торта «Milchmädchen» або «Молочна дівчинка»
Коржі для торта «Молочна дівчинка» готуються на основі згущеного молока. А німецькі домогосподарки використовували згущене молоко, яке називається «milchmädchen”.На етикетці намальована дівчина-молочниця. Звідси і назва торта.
Для крему
300 мл (35%) вершків,
5 ложок цукрової пудри,
заварний крем (на 250 мл.молока).
Вершки збити з цукровою пудрою, поступово додати заварний крем, ванільний цукор за смаком, цедру лимона,збити до однорідності.
Тісто
Згущене молоко – 400гр
Борошно – 160 гр
Масло м’яке -50 гр
Розпушувач – 10гр
яйця – 2 шт
Яйця збити зі згущеним молоком, додати просіяне борошно з розпушувачем, розмішати до однорідності, дати постояти хвилин 10.
На пергаменті малюємо коло ( Д20),викладаємо по 2 ложки тіста на корж, рівномірно розмазумо,
випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці
до t 180, до злегка золотистого кольору, 6 коржів, якщо тонші, то можна 7.
Прошарок —
конфі,
журавлина – 200 гр.
полуничний джем – 50/70 гр ,
все збити блендером ,
довести до кипіння ,
влити крохмаль 1 ст.л,
попередньо розведений водою.
Збирати :
корж – крем -конфі по колу.
Смачного!