18 Травня 2024


Notice: Undefined property: UKR_WEATHER::$location in /var/www/ukrainetoday.in.ua/wp-content/themes/ukr-today/inc/classes/class-weather.php on line 101

Notice: Undefined property: UKR_WEATHER::$location in /var/www/ukrainetoday.in.ua/wp-content/themes/ukr-today/inc/classes/class-weather.php on line 101


Notice: Trying to get property 'main' of non-object in /var/www/ukrainetoday.in.ua/wp-content/themes/ukr-today/inc/classes/class-weather.php on line 53

Notice: Trying to get property 'temp' of non-object in /var/www/ukrainetoday.in.ua/wp-content/themes/ukr-today/inc/classes/class-weather.php on line 53

USD 39.43

EUR 42.75

Брат Петро Куркєвіч – добрий батько, який приводить дітей до Бога і ще довго-довго опікується ними

14.06.2021

3298

Юлія Нефедова

Бр. Петро Куркєвіч OFMCap / Фото з відкритих джерел

“Дух Святий дивиться згори, чи знайде якусь душу, схожу на Нього Самого, бо Він любитель таких, як Він. Він про Себе забуває, а про Отця і Сина в Трійці дбає. І коли знайде душу, котра живе любов’ю, то до неї приходить…”,- брат Петро Куркєвіч OFMCap.

Ці слова брата Петра Куркєвіча, які нещодавно ширились у мережі в християнських спільнотах, і зворушували серця людей, можуть охарактеризувати отця-капуцина, дати розуміння який він є, якщо хтось не мав в житті нагоди зустрітись з ним особисто. Натхненний Духом Святим, переповнений любов’ю, якою ділиться і огортає тих, хто знаходиться поруч нього, забуваючи, тим часом, про себе. Брат Петро пропускає сніданки, чи нехтує сном, аби говорити зі своїми дітьми, вирішувати їхні проблеми і давати настанови, поради, бо до кожного ставиться з великою повагою,кожен хто звернувся до нього буде вислуханий.

Своїми дітьми, брат Петро Куркєвіч називає людей, за яких як священник він відчуває велику відповідальність, а перш за все з любові до них і для їхнього добра дбає про їх життя у Христі, про правильне католицьке навчання, правильні пріорітети і орієнтири у житті.

Найбільш це відчувають, напевно, учасники Школи Марії ( повна назва – Школа Християнського Життя і Євангелізації Пресвятої Діви Марії з Назарету, Матері Церкви,- скорочено ШХЖІЄ), засновником якої є бр. Петро Куркєвіч. Адже це формаційний курс який веде до зрілого християнського життя, який розділений на рівні і триває кілька років.

Запросити Ісуса в своє життя і стати Його учнем. Зустрітись з Живим Богом і дозволити Йому вже жити в собі. Це найважливіші моменти в житті кожного християнина, і Школа Марії є саме таким інструментом для їх реалізації, місцем, де це стає можливим.

Проте зустрітись з Ним – достатньо моменту, а змінити своє життя – це велика праця, на яку часом, потрібно більше часу, щоб змінились старі думки, старі звички, щоб засвоїти основи і стандарти католицької віри. Тому Школа Марії є оптимальним формаційним курсом, який, подібно школі, веде людину з рівня до рівня, щоразу поглиблюючи і вдосконалючи її знання. В Україні немає аналогів такому досконалому і тривалому поділу формаційних навчань, підібраних тем і лекцій.

Найкращим доказом цього будуть свідчення учасників, які в цій Школі навчаються. В цій статті зібрано декілька свідчень, а їх є нескінченна кількість – як в Україні, так і за кордоном. За кожним свідченням – ціле життя, яке змінилось після зустрічі з Богом на Школі Марії, і зокрема, з братом Петром через якого це стало можливим.

“Я Люба, навчаюся на 4-му рівні Школи Марії. Школа Марії змінила моє життя. Вона дала мені можливість пізнати Живого Бога і зустрітися з Ним, і як винагороду за це спізнання Живого всюдисущого Бога я отримала дари Святого Духа. І в цьому є велика заслуга засновника Школи Марії брата Петра Куркєвіча. Це його проповіді про Божу любов, про істини спізнання справжнього Бога, дали зрозуміти який Бог є насправді, а саме – найбільше є люблячий Батько, який ніколи тебе не залишить і не покине. Брат Петро Куркєвіч і сам є для учасників Школи Марії батьком, який віддає всього себе для служіння Богу і учасникам Школи. Нікому не відмовляє у духовній розмові, не зважаючи на втому, бо потребуючих завжди є дуже багато. В бр. Петра Куркєвіча неймовірно сильна любов до України. Він організував 13 числа кожного місяця молитву на вервиці за Україну – “Розарієве повстання” і з любов’ю її провадить, незважаючи, що він поляк по національності. На своїх лекціях брат Петро закликає любити ближнього і вчить прощенню, бо це найбільша благодать, тому що Бог є Любов. Петро Куркєвіч є відданим своїй справі, бо на першому місці у нього є Бог і він цього навчає і своїх “овечок” , як він лагідно називає учасників Школи Марії. Тому дуже прошу відновити Школу Марії у Львові, щоб ще більша кількість людей могла досвідчити Живого Бога і Його Силу у своєму житті.

Люба, учасниця ШХЖІЄ 4 ступеня

“о. Петро Куркевич – є насправді чуйним, співчутливим, правдивим, справедливим, а головне люблячим душпастирем. Коли в часі тривоги прислухався до його поради – це мало добрий плід. Бо дійсно у поспіху, дбаючи про матеріальні речі, міг завдати собі ж тілесної шкоди. В цьому ж часі відчув справжню, безкорисну, батьківську турботу. Велике спасибі Богу за о. Петра!” Тарас, учасник Школи Марії 4 рівня.

Тарас, учасник ШХЖІЄ 4 ступеня

Брат Петро Куркєвіч – добрий батько, який приводить дітей до Бога і ще довго-довго опікується ними. Я прийшла на Школу Марії у 2016 році, де зокрема завдяки бр.Петру Куркєвічу отримала знання про правдиву Божу Любов, прийняла Ісуса у своє життя, пережила зустріч з Живим і Реальним Богом, досвідчила Його Живого у пресвятій Тайні Євхаристії, пережила справжнє навернення і зміну способу життя. Бог відкрив у мені нові таланти і здібності, завдяки яким я реалізовую себе у професійній сфері. У 2017 році у мене сталась травма ноги і коліна, і весь цей час Школа Марії була мені підтримкою і просто рідним домом. За мене молились і продовжують молитись, процес зцілення тривалий, але він відчутний. Лекції брата Петра завжди спрямовані на те, щоб підняти гідність людини, працювати над собою і своїми гріхами та проблемами, але завжди пам’ятати – ти гідний, ти прийнятий, ти люблений. Ця гідність і любов є дарована нам тоді, коли ми в Ісусі Христі, і я дякую Богу і Марії за цю школу, за брата Петра, бо немає нічого кращого, ніж любити Бога, який приготував тобі дім у Своєму Серці!” Юля, учасниця ШХЖІЄ 4 рівень

Юля, учасниця ШХЖІЄ 4 ступеня

“Слава Ісусу Христу. Звертаюся до всього Християнського люду та Духовного керівництва. Я навчаюся з дружиною, у ШХЖІЄ уже третій рік. Брата Петра Куркевіча знаю особисто! Друзі, якщо би не ця школа, я би до цього часу гуляв у темряві!!! Ця школа організувала мені зустріч з Живим Богом!, повернула мене до життя! Скріпила мою сім’ю! Багато людей, по моїй рекомендації, навчаються у цій Школі. На даний час духівників мало, більше бізнесменів. А ця школа істинно школа для духовного розвитку людей. Маючи певні життєві труднощі, Школа мені допомогла їх подолати, не зневіритись ( фото додаю). Школа стала для мене великою сім’єю. Доброю та світлою. Світло для заблудших овечок. Брат Куркевіч людина, духівник з великої літери !!! На таких школах і тримається кістяк нашої віри, у цей нелегкий час. Дуже прошу підтримати Школу, та її засновника брата Петра Куркевіча !!! З повагою Орест та Галина Шимко!

Історія / Фото Орест Шимко

Мене звати Марія (48р). На Школі Марії я з 2017 року. З того часу дуже змінилося моє життя, я пізнала і полюбила Бога. Також дізналася про Духа Святого та зустрілася з Ним, а Пречиста Діва Марія стала моєю Небесною Мамою. Для мене особливими, цікавими та такими, що захоплюють є лекції засновника Школи Марії Петра Куркевича. Це Божа, розумна та усесторонньо розвинута людина з великим люблячим серцем батька. Його манера викладання лекцій в стилі сарказму приводить до тями і просто вражає. Проповіді брата Петра мене торкають до глибини душі, дякую Богу за дар його життя.

Я була одного разу на Школі Марії і залишились лиш теплі відчуття. Дуже багато корисної інформації, підтримки. Брат Петро дуже приємна і добра людина, який знаходить час поспілкуватись з кожним і дати добру пораду, не зважаючи на величезну кількість людей, що хочуть з ним поспілкуватись. Я особисто йому вдячна за підтримку у складний період життя. Марія, Львів.