31 Березня 2025


Notice: Trying to get property 'main' of non-object in /var/www/ukrainetoday.in.ua/wp-content/themes/ukr-today/inc/classes/class-weather.php on line 53

Notice: Trying to get property 'temp' of non-object in /var/www/ukrainetoday.in.ua/wp-content/themes/ukr-today/inc/classes/class-weather.php on line 53

USD 41.48

EUR 44.75

Борщ з запеченим буряком. Насичений та смачний

27 Березня 22:28

3

Юлія Нефедова

Борщ з запеченим буряком / Фото Pexels

Борщ з запеченим буряком. Традиційна страва з ще більш насиченим смаком, кольором та ароматом.

Борщ з запеченим буряком – це нова версія приготування українського традиційного борщу. Колір борщу стає ще більш насиченим завдяки запеченому буряку. Зауважимо, що під час зберігання такий борщ не темніє і не втрачає свого кольору, а навпаки з кожним наступним днем насичесність підсилюється.

Цікавий факт

борщ має солодкуватий присмак

хто любить борщ кисло-солодкий-

можна додати додатково 1 столову ложку яблучного оцту

під час приготування

Необхідні інгредієнти :

  • 3 шт великого буряка (орієнтовно не менше 1 кг)
  • свинина або яловичина (краще на кістці)
  • картопля 4-5 шт
  • капуста 1 шт
  • 1-2 моркви
  • 1 цибулина
  • перець
  • спеції
  • часник
  • зелень

Приготування:

Буряк загорнути у фольгу, поставити у духовку для запікання. Випікати у температурному режимі вашої духовки приблизно 1 годину. Для того, щоб перевірити чи буряк запікся – використайте дерев’яну шпажку. Якщо буряк гарно запікся і готовий вона має легко проходити.

Буряк запечений у фользі

Окремо в каструлі зварити м‘ясо на кістці. Коли м’ясо звариться, то шматочки м’яса відділити від кісточки і знов продовжувати його варити у каструлі. У цю каструлю додаємо картоплю, порізану кубиком, капусту, натерту на терці.

Окремо засмажити на сковороді моркву і цибулю. Додати це все до борщу ,поки ще білого, додати перець та спеції.

Буряк запечений почистити та натерти на терці. Вкінці, коли всі інгредієнти вже зварені буряк додати до борщу.

Додати часник та шпондер за бажанням і прикрасити зеленню. Смачного!

Цікавий факт

можна запікати не лише буряк, але й моркву

запікайте моркву в фользі

за бажанням додайте олії та спеції

на етапі приготування борщу додавайте запечену моркву в борщ разом з буряком

Корисні поради при виборі буряка :

Так як у цьому рецепті буряк запікається цілим, то великого значення розмір буряка немає. Але узагальнено вважається, що для запікання варто вибирати середні та більш менші буряки – вони швидше та легше пропікаються та зазвичай є більш соковитими.

    Читайте також Сирники з домашнього сиру в духовці

    Рецепт шарлотки з яблуками без яєць і молока